Referenser

Här ser ni en liten del av de projekt vi utfört under åren som vi är mest stolta över. På vår Facebook sida kan ni även se en del av de arbeten som sker just nu och ibland även gamla projekt som vi besökt och fotat igen.

 • Stora fönsterpartier - Göteborgs fönsterrenovering hjälper dig med fönsterbyte
  21/02/2024 - Göteborgs Fönsterrenovering
  Rätt fönster är viktigt när du ska bygga energisnåla hus

  Går du i husbyggartankar? När du ska bygga ett hus från grunden har du all möjlighet att få det rätt redan från början. Du har säkert klart för dig hur många rum ni vill ha, om det ska finnas grovkök eller om badrummet ska ha badkar eller dusch. Men – har du tänkt på vad för slags fönster du ska ha? Idag är det viktigare än någonsin att hålla energikostnaderna nere, både för miljöns skull och för din egen ekonomi. Här kan vi på Göteborgs Fönsterrenovering hjälpa dig! Med många års erfarenhet och specialutbildade hantverkare har vi den kunskap som behövs för att leverera de energisnåla fönster som just ditt hus behöver!

   

  Läs mer
 • 29/12/2023 - Göteborgs Fönsterrenovering
  Renovera fönster är ett smart sätt att spara energi hemma

  I dessa tider utgör energikostnader en allt större del av månadsutgifterna, vare sig man är villaägare, medlem av en bostadsrättsförening eller kommunal fastighetsägare. Har du tänkt på att du kan spara mycket pengar genom att se över fönstren? Täta fönsterlister och energismarta fönsterglas betyder faktiskt mycket mer än man kan tro. Hos oss på familjeföretaget Göteborgs Fönsterrenovering har vi 53 års erfarenhet av att renovera fönster. Hör av dig till oss för att prata fönster och få professionella råd om hur vi bäst kan hjälpa dig att hålla kostnaderna nere – nu och i framtiden.  

   

  Läs mer
 • 21/11/2023 - Göteborgs Fönsterrenovering
  Varför ska man kitta om gamla fönster?

  Har du köpt ett gammalt fint hus? Det är en underbar känsla att flytta in i ett hus som funnits med ett tag och har en historia. Men gamla byggnader kräver ofta en hel del renovering på utsidan för att orka stå emot väder och vind – speciellt på västkusten. Fönstren har ofta sett bättre dagar och vi föreslår att du börjar där! Hör av dig till oss på familjeföretaget Göteborgs Fönsterrenovering om du är osäker på vad som behövs göras, på just ditt hus. Vi har jobbat med fönster i 53 år och har erfarna och duktiga hantverkare som kan sin sak!   

  Läs mer
 • 16/10/2023 - Göteborgs Fönsterrenovering
  Viktigt att tänka på när du ska reparera gamla fönster

  Har dina fönster börjat krångla? Går de inte att stänga ordentligt eller börjar kanske träet att ramla bort? Kanske medlemmarna i din bostadsrättsförening börjat klaga på buller från gatan, dragiga fönster eller dyra elräkningar? Hos Göteborgs Fönsterrenovering hjälper vi dig med att underhålla och renovera fönstren vare sig du är privatperson eller fastighetsägare. Vi är ett lokalt familjeföretag med lång erfarenhet och professionella hantverkare som kan det här med fönster. Vi sätter grundlighet och kvalitet högt, för vi tycker dina fönster ska hålla i många år framöver.

  Läs mer
 • 04/09/2023 - Göteborgs Fönsterrenovering
  Hos oss kan du både reparera, tillverka och köpa fönster

  Har du våndats över alla olika jobb som behöver göras på ditt hus? Vare sig det handlar om ett äldre hus med farstukvist eller en modern villa finns det alltid något att fixa. De där slitna källarfönstren kanske skulle behöva repareras? Eller behöver du byta ut altandörrarna mot något mer energisnålt och modernare? Och tänk om du kunde öppna upp vardagsrummet för att släppa in lite mer ljus! Blotta tanken på hur många olika firmor man måste anlita för alla olika arbeten kan avskräcka den mest företagsamma fastighetsägare. Där kan vi på Göteborgs Fönsterrenovering hjälpa dig.

  Läs mer
 • Specialtillverkade fönster med stort ljusinsläpp
  14/08/2023 - Göteborgs Fönsterrenovering
  Vi fixar det! Hos oss kan du få specialbeställda fönster

  Som nybliven husägare har man många tankar i huvudet och det blir många diskussioner kring frukostbordet. Om du köpt ett äldre hus behöver ofta fönstren eller altandörrarna bytas ut först – speciellt om du befinner dig i Göteborgsområdet. Vädret på västkusten sätter sina spår och sliter hårt på fönsterkarmar och beslag. Och sedan var det förstås det där med energikostnaden. Även nyare hus kan behöva en uppfräschning. Du har säkert din egen idé om både design och ljusinsläpp. Tänk om man kunde slå ut en vägg där och sätta in ett stort fönster i stället? Hos Göteborgs Fönster har vi svaren på dina frågor – vi tillverkar specialbyggda fönster av hög kvalitet!    

  Läs mer
 • Moderna panoramafönster från golv till tak
  07/06/2023 - Göteborgs Fönsterrenovering
  Vi gör fönsterbyten i Göteborg

  Har du tänkt på att fönstren är lite av husets själ – de speglar hur hela huset mår. Ett äldre hus kan få ett nytt liv om du byter ut dess fönster. Bygger du ett helt nytt hus är det viktigt att investera i fönster- och dörrlösningar som håller länge. Men hur vet man vilka fönster som passar bäst och vad finns det att välja på? Man vill förstås behålla husets unika karaktär samtidigt som man vill ha moderna, funktionella fönster som ger ljusinsläpp och sparar energi. Våra kunder har olika önskemål och förutsättningar beroende på vad för slags hus och fastighet det gäller. 

  Läs mer
 • Fönster och dörr från golv till tak med dekorativ spröjs
  07/06/2023 - Göteborgs Fönsterrenovering
  Fönster – vad är viktigt för att skapa rätt känsla

  Alla som har köpt ett äldre hus har väl tänkt tanken att de där gamla slitna fönstren nog borde bytas ut. Men hur behåller man i så fall husets gamla stil? Man vill ju inte förstöra husets karaktär och design genom att sätta dit fönster som inte passar in och som lekman är det inte alltid lätt att veta vad som blir bäst. Hör av dig till oss på Göteborgs Fönsterrenovering så hjälper vi dig med speciallösningar som är unika på marknaden och som skapar rätt känsla. Oavsett vad du väljer är vi med dig hela vägen tills du har fått den lösning du är nöjd med.

  Läs mer
 • Göteborgs Fönsterrenovering ute på uppdrag för att leverera fönster till en kund på Västkusten.
  17/03/2023 - Göteborgs Fönsterrenovering
  Tips för att renovera eller köpa hållbara & energisnåla fönster

  När fönstren krånglar eller inte passar in i den stil man vill ha på huset så kan det vara frestande att ta tag i renoveringen själv. Hur svårt kan det vara? På vårt familjeföretag Göteborgs Fönster har vi 53 års erfarenhet och vet hur viktigt det är att man anlitar någon som som kan sin sak. Vi vet hur viktigt det är att du som kund ska kunna lita på att jobbet utförs grundligt och till högsta kvalitet. Hos oss håller vi dig hela tiden informerad och vi lämnar dig inte förrän allt är klart och du är nöjd med resultatet.

  Läs mer
 • 14/04/2021
  Måleri

  Jakobsdalsgatan, Göteborg. Renovering och målning av trappuppgång.

  Läs mer
 • 14/04/2021
  Arkivgatan 4

  Rött tegelhus på Arkivgatan. På Arkivgatan 4 i centrala Göteborg gjorde OK Måleri 1996 en omfattande renovering. Huset är byggt 1935 och var i behov av en upprustning.

  Läs mer
 • 14/04/2021
  Dörrar

  Nytillverkad port som sitter i Vasastan, Göteborg.

  Läs mer
 • 14/04/2021
  Nääs Fabriker

  2008 tillverkade vi och monterade två nya fönster i Nääs Fabriker i Lerum. De ursprungliga fönsterna var i dåligt skick men fungerade som förlaga till de nya.

  Läs mer
 • 13/04/2021
  Papyrus, Mölndal

  Fasadbild på Ölhallen 7:an. Disponentbostaden på Papyrus där vi har tillverkat en enkeldörr, som skall efterlikna en befintlig pardörr, till personalingången samt renoverat huvudentréns ytter- och innerdörrar. Här visar vi jobbet från huvudentrén.

  Läs mer
 • 13/04/2021
  Smetana Huset

  Gul reverterat hyreshus. Huset på Stora Nygatan 11 i Göteborg kallas Smetana-huset. Bedrich Smetana, den tjeckiska tonsättaren bodde här 1857 – 1858. Murarmästare G Fährig uppförde huset som ett bostadshus 1849-1856. Det har renoverats och byggts till ett antal gånger. 1997 är det dags igen och OK Måleri renoverar huset.

  Läs mer
 • 13/04/2021
  Ölhallen 7:an

  Den legendariska Ölhallen 7:an i Göteborg förstördes vid en brand 1996. Den var då den sista kvarvarande ölhallen från sekelskiftet. Den andades tradition. 1997 påbörjades arbetet med att återställa 7:an. Den var byggnadsminnesmärkt och Västsvenska konservatorateljen gjorde stora ansträngningar att få den i originalskick.

  Läs mer