Viktigt att tänka på när du ska reparera gamla fönster

Har dina fönster börjat krångla? Går de inte att stänga ordentligt eller börjar kanske träet att ramla bort? Kanske medlemmarna i din bostadsrättsförening börjat klaga på buller från gatan, dragiga fönster eller dyra elräkningar? Hos Göteborgs Fönsterrenovering hjälper vi dig med att underhålla och renovera fönstren vare sig du är privatperson eller fastighetsägare. Vi är ett lokalt familjeföretag med lång erfarenhet och professionella hantverkare som kan det här med fönster. Vi sätter grundlighet och kvalitet högt, för vi tycker dina fönster ska hålla i många år framöver.

Vad händer egentligen vid en renovering?

Man gruvar sig ibland för vad som kommer att hända när det ska renoveras. Om det behövs gör vi jobbet i vår verkstad i Sävedalen. Känn dig trygg – vi är aldrig långt borta för dig som bor i Göteborgsområdet och vi håller kontakt med dig så du vet vad som händer. Våra duktiga hantverkare byter ut rötskadat trä, justerar bågen, glasar, kittar, målar och tätar och jobbar grundligt redan från början för att ge fönstren en lång hållbarhet. 

Ett fel vi ofta råkar på hos våra kunder är att vridbeslag går sönder vilket resulterar i att fönstret hänger utanför. Vid sådana jobb brukar man normalt behöva ta in en kranbil. Här är vi unika hos Göteborgs Fönsterrenovering för vi kan byta ut beslaget inomhus – utan kranbil! Där sparar man mycket onödiga utgifter.

 

Kan jag inte måla om fönstren själv?

Måla fönster – det kan väl inte vara så svårt? Kanske du funderat på att göra jobbet själv. Vi på Göteborgs Fönsterrenovering har tyvärr sett många bevis på att egenhändigt målade fönster ofta resulterar i ökade kostnader i det långa loppet. Fönsterrenovering är ett krävande arbete som ska överlåtas till professionella hantverkare. Att måla fönster är inte bara att måla, det handlar om utbyte av dåliga trädelar och gammalt kitt, rengöring, slipning, oljning, grundmålning, torkning, ny kittning och målning. Hos oss får du allt i rätt ordning och proffsigt utfört.

 

Spara tid och pengar med oss

Om du behöver hjälp med olika uppgifter inom fönsterrenovering eller kanske även vill byta ut och köpa nya fönster kan det vara skönt att veta att vi på Göteborgs Fönsterrenovering både renoverar och tillverkar fönster – allt under samma tak. Du slipper ägna tid åt att leta efter olika firmor för olika jobb. Vi kan specialtillverka fönster som passar till stilen på ditt hus. Behöver några av dina fönster renoveras, medan andra är bortom all räddning? Vi kan hjälpa dig med båda delarna.

Medan många av våra konkurrenters fönster håller i 5-10 år så kan Göteborgs Fönsterrenovering ge 15-20 års hållbarhet. Den långa hållbarheten beror på att vi jobbar grundligt redan från början. Kunniga hantverkare som har kvalitet som ledstjärna ger hållbara fönster, helt enkelt. Och med fönster som håller länge och ser snygga ut ökar också värdet på ditt hus. Spara pengar genom att anlita oss för din fönsterrenovering!

 

Håll bullret ute och värmen inne

Med en grundlig renovering av dina fönster kommer energiåtgången att minskas, något som blir alltmer viktigt för både plånbok och planet. På Göteborgs Fönsterrenovering ser vi till att dina fönster är täta och som de ska vara, med glas som är energismarta. Bra fönster betyder en ombonad och varm inomhusmiljö om vintern och en behaglig, svalare känsla om sommaren med ventilation som fungerar. 

En bostadsrättsförening i Borås kunde till exempel sänka temperaturen 2 grader utan att de kände någon skillnad efter att vi bytt tätlister på alla fönster. Sånt betyder mycket i dessa dagar! En annan positiv effekt är att förstås också att gatubullret hålls på utsidan så man kan börja höra vad man säger till varandra över frukostbordet igen. 

Du är välkommen att prata fönster med oss på Göteborgs Fönsterrenovering – vi hjälper dig med det du behöver!