Byta fönster - en smart investering

Att byta fönster i ditt hem är inte bara en estetisk uppgradering, det är också en smart investering. Med rätt val av fönster kan du både förbättra energieffektiviteten, öka fastighetens värde och skapa en behagligare inomhusmiljö. Men vad innebär det egentligen att byta fönster? Och varför är det så viktigt?

Fönsterbyte - förbättrad form och funktion

Fönster är inte bara en källa till ljus och utsikt. De spelar en avgörande roll i ditt hems isolering, ljudreduktion och säkerhet. Gamla eller skadade fönster kan leda till högre energikostnader, sämre inomhusklimat och minskad säkerhet. Genom att byta ut dem kan du åtgärda dessa problem och samtidigt ge ditt hem ett lyft estetiskt.

Fördelar med att byta fönster

När man överväger att byta fönster är det lätt att bara tänka på de synliga aspekterna som design och estetik. Att göra ett fönsterbyte har dock fler fördelar som kanske inte är uppenbara vid första anblick, men som har en betydande inverkan på din fastighet: 

 • Energieffektivitet: Moderna fönster är designade med avancerade teknologier som termiska bryggor och lågemissionsglas. Dessa funktioner minskar värmeförlusten, vilket i sin tur kan minska dina uppvärmnings- och kylkostnader avsevärt.
 • Ljudisolering: Bor du nära en trafikerad väg eller i en bullrig stadsmiljö? Nya fönster kan erbjuda överlägsen ljudisolering, vilket skapar en tystare och mer avkopplande inomhusmiljö.
 • UV-skydd: Solens ultravioletta strålar kan bleka dina möbler, golv och konstverk. Många moderna fönster kommer med UV-skydd som minskar den skadliga effekten av solens strålar, vilket skyddar ditt hem och dina värdefulla tillhörigheter.
 • Underhållsfria: Många nyare fönstermodeller är ofta designade för att vara underhållsfria, vilket innebär att de inte behöver målas om och har enklare rengöringsfunktioner.
 • Säkerhet: Moderna fönster kommer med förbättrade lås och säkerhetsfunktioner som kan göra ditt hem säkrare mot inbrott.

Varför välja Göteborgs Fönsterrenovering för ditt fönsterbyte?

Vi på Göteborgs Fönsterrenovering är experter på fönsterbyten i Göteborg. Med vår långa erfarenhet och kompetens inom området kan vi garantera en smidig och professionell process när du väljer att byta fönster med oss. Som en lokal aktör i Göteborgsområdet har vi kunskapen och expertisen att hjälpa dig genom varje steg av ditt fönsterbyte. Vi känner till de specifika utmaningar och förhållanden som kan påverka fönsterinstallation i regionen, och vi är stolta över att erbjuda skräddarsydda lösningar för våra kunder.

Samarbeten med ledande fönstertillverkare

När du väljer oss för ditt fönsterbyte väljer du inte bara vår expertis, utan även kvaliteten och pålitligheten hos våra samarbetspartners. Vi har nöjet att samarbeta med några av branschens ledande fönstertillverkare vilket garanterar att dina nya fönster alltid håller hög standard:

 • Velfac Fönster
 • RM Fönster
 • ERA Fönster
 • Elitfönster
 • Hajom
 • Leif Arvidsson
 • Snickar Per
 • SP Fönster
 • Traryd Fönster
 • Velux

 

 

 

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss idag för att diskutera ditt nästa projekt. Vi hjälper dig att hitta rätt fönster för fastigheten. Fyll gärna i kontaktformuläret eller kontakta oss via e-post eller ring oss så återkommer vi så snart som möjligt.

FAQ - Vanliga frågor om fönsterbyte

Vad kostar det att byta ett fönster?

Priset för att byta ett fönster varierar beroende på fönstrets storlek, typ och material. Kontakta oss för en skräddarsydd offert baserad på dina specifika behov.

Hur lång tid tar det att byta ett fönster?

Tiden det tar att byta ett fönster beror på flera faktorer, inklusive fönstrets storlek och plats. I genomsnitt kan ett fönsterbyte ta mellan 2-4 timmar per fönster.

Vad kostar det att byta fönster på en villa?

Kostnaden för att byta fönster på en villa beror på antalet fönster, deras storlek och val av material. Kontakta oss för att få en exakt offert. 

Hur mycket energi sparar man på att byta fönster?

Genom att byta till energieffektiva fönster kan du spara upp till 20-30% på dina uppvärmningskostnader. Energieffektiva fönster minskar värmeförlusten och håller ditt hem varmt under vintern och svalt under sommaren.

Hur ofta ska man byta fönster?

Livslängden på fönster varierar, men i genomsnitt rekommenderas det att byta fönster var 20-25 år. Dock kan detta variera beroende på fönstrets kvalitet, material och exponering för väderförhållanden.

Egen verkstad

Många funktionsfel kan lösas på plats men där det kräver en större renovering av era fönster löser vi det i vår egna verkstad. På så vis kan vi garantera professionell service och ett kvalitativt resultat som håller i många år.

Byte av glas

Vi kan byta glas i de flesta fönster utan problem. Om du letar efter specialla reservdelar så har vi ett stort kontaktnät där vi kan hitta och ersätta det mesta. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar.

Renovering

Vi utför allt från byte av rötskadat trä, justering av bågen, glasning, kittning,  målning, tätning samt bullerdämpning. Hela fönster är ett måste för att innermiljön ska vara behaglig, både funktion och utseénde ökar välmående.

Behöver du hjälp? - Vi svarar gärna på era frågor!