Göteborgs Fönsterrenovering ute på uppdrag för att leverera fönster till en kund på Västkusten.

Tips för att renovera eller köpa hållbara & energisnåla fönster

När fönstren krånglar eller inte passar in i den stil man vill ha på huset så kan det vara frestande att ta tag i renoveringen själv. Hur svårt kan det vara? På vårt familjeföretag Göteborgs Fönster har vi 53 års erfarenhet och vet hur viktigt det är att man anlitar någon som som kan sin sak. Vi vet hur viktigt det är att du som kund ska kunna lita på att jobbet utförs grundligt och till högsta kvalitet. Hos oss håller vi dig hela tiden informerad och vi lämnar dig inte förrän allt är klart och du är nöjd med resultatet.

 

 1. Inte bara renovering

  Ett vanligt renoveringsproblem är vridbeslag som gått sönder och gör att fönstret hänger utanför. Det brukar normalt innebära dyra kranbilar utanför fönstret och allmänt strul. Där är vi lite unika på Göteborgs Fönster för vi kan istället åtgärda felet inifrån! För dig som kund betyder det cirka en fjärdedel av vad det skulle ha kostat om vi hade anlitat en kranbil. Men vi gör inte bara renoveringar. Hos oss jobbar vi brett, så du kan även få hjälp med professionell tillverkning och design av nya, specialbyggda fönster av högsta kvalitet – för både nya och gamla hus. Vi ger dig en bekväm och smidig allround-lösning och du slipper ägna tid åt att leta efter olika företag. Hör av dig och låt oss veta vad du behöver så hjälper vi dig med speciallösningar inom allt som har med fönster och dörrar att göra.

 2. Fönster ska hålla länge – i alla väder

  Vare sig man byter fönster i ett nytt eller gammalt hus så bör man sträva efter lång hållbarhet och lösningar med effektiva tätlister och energismart glas. Här finns mycket pengar att hämta! Med rätt val av nya fönster får du fönster som håller i mer än 50 år om de underhålls. Fel val av fönster håller endast 10-15 år även om de underhålls. Våra fönsterrenoveringar håller i 15-20 år medan många av våra konkurrenters renoveringar har en hållbarhet på 5-10 år. Vad gör då oss så mycket bättre? Jo, vi gör helt enkelt ett mycket grundligt jobb från början och använder oss av erfarna och kunniga hantverkare. Detta långsiktiga perspektiv gör oss mycket prisvärda.

 3. Fönster som matchar husets design

  Dessutom, visste du att om du sätter in moderna, energisnåla fönsterglas så behöver det inte betyda att man ändrar husets design? Hos Göteborgs Fönster går vi varsamt fram. Vi bytte till exempel ut inre glasen i Stiftelsen Lundgrens Minnes K-märkta hus i Majorna. Det förbättrade deras fastighet energimässigt samtidigt som de kunde behålla den gamla stilen på fönstren. 

 4. Vi finns nära dig när du behöver oss

  Att renovera hus är ofta slitsamt och tar upp mycket av ens dyrbara tid. Då känns det skönt att veta att man anlitat ett lokalt företag som finns nära till hands för alla frågor som dyker upp. Vårt företag är stort nog att kunna erbjuda ett proffsigt och grundligt arbete, men litet nog för att räcka till och ha tid för våra kunder. Göteborgs Fönster ligger i Sävedalen och har tio anställda, med gedigna kunskaper inom allt ifrån snickeri, smide och måleri. Vi finns till för dig i västra Sverige – och vi kan det här med trälagning och design. 

Frågor och svar om fönsterrenovering

 • Hur kan jag spara pengar när jag renoverar fönster i Göteborg?
  Hos Göteborgs Fönster använder vi hållbara fönster med bra tätlister och glas av energisnål kvalitet och du behöver inte anlita en dyr kranbil för vridbeslag som gått sönder.

 • Kan jag renovera fönster själv?
  För en grundlig renovering behövs gedigna kunskaper som hos Göteborgs Fönster med 53 års erfarenhet och utbildad personal inom alltifrån snickeri, smide och måleri.

 • Vad behöver jag tänka på när jag ska göra fönsterrenovering i Göteborg?
  Se till att få en bekväm och smidig allround service från ett lokalt företag som Göteborgs Fönster så du slipper ägna tid åt att leta efter olika företag för olika uppgifter inom fönsterrenovering.